ادویه چیست و همه چیز درباره آن
ادویه ها از دیرباز در سفره های غذا برای طعم بخشیدن به آنها جایگاه ویژه ای داشتند ، غذاها بدون ادویه ها طعم و مزه ای ندارند . ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف خود، بهترین چاشنی برای خوش طعم کردن غذا بوده اند.در این مقاله همه چیز درباره ادویه ها را با هم مرور خواهیم کرد و از معجزه آن ها مطلع خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.
ادویه چیست ؟
در هنر آشپزی، کلمه ادویه به هر قسمت خشک شده از گیاه، به غیر از برگ اشاره می کند که برای چاشنی و طعم دادن به دستور غذا استفاده می شود، اما به عنوان ماده اصلی استفاده نمی شود. همچنین ادویه جات در پزشکی، مناسک مذهبی، تولید مواد آرایشی و عطر هم کاربرد دارند.
در زبان عربی، واژه ادویه جمع مکسر دواست و در فارسی به آن چاشنی هم گفته می شود. ادویه ها خواص دارویی بسیاری دارند و می توانند در متعادل سازی طبیعت غذاها کمک کنند و همین طور به عنوان ماده نگهدارنده، از فساد مواد غذایی پیشگیری کنند چراکه بسیاری از ادویه ها دارای خواص ضد باکتریایی هستند.
امروزه هند بزرگ ترین مصرف کننده، تولید کننده و صادرکننده ادویه جات در جهان است و ادویه های هندی از جمله بهترین و مرغوب ترین ادویه ها در جهان محسوب می شوند.
تاریخچه ادویه ;
تاریخچه ادویه جات مربوط به سالیان بسیار دور می باشد و قطعا ریشه در چند سال اخیر ندارد. اما با توجه به پیشرفت هایی که در علم پزشکی انجام شده است، مشخص گردیده که ادویه علاوه بر اینکه می تواند مزه غذا را بهبود دهد، بلکه قادر است تا املاح معدنی مورد نیاز بدن را نیز فراهم آورد. با کمی جستجو در تاریخچه ادویه جات متوجه می شویم که منشا بسیاری از ادویه ها از رم و یونان بوده که طبیعتا با توجه به موقعیت جغرافیایی در این مناطق، ادویه های تند کاربرد بیشتری دارند.
شاید برای شما هم جالب باشد که تجارت بر روی ادویه آن اندازه مهم بوده است که باعث جنگ 200 ساله بین انگلیس و هلند شد. در سفرنامه مارکوپولو در خصوص ادویه ها می توان اطلاعات جالبی به دست آورد. اما آنچه در این کتاب پررنگ می باشد، توجه خاص به آن در بخش آسا و مدیترانه شرقی است. با توجه به اینکه ادویه جات به جز صنعت غذا در بحث دارو و پزشکی نیز مفید می باشند به همین دلیل دارای جایگاه ویژه ای هستند. امروزه از خواص این چاشنی ها در رنگ سازی، عطر سازی و صنایع بهداشتی نیز استفاده می شود.
خواص ادویه !
ادویه ها علاوه بر اینکه عطر و طعم بی نظیری به غذاها می بخشند، خواص درمانی فراوانی هم دارند. برخی از ادویه ها گرم مزاج هستند که بهتر است در غذاهایی که طبعی سرد دارند مورد استفاده قرار بگیرند، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه، دارچین و زنجبیل در گروه ادویه های گرم هستند. برخی دیگر از ادویه ها سرد مزاج هستند، از جمله گرد لیمو، گرد غوره، سماق و تخم گشنیز. بهتر است پیش از استفاده از ادویه ها از خواص آن ها مطلع شوید و هم چنین ادویه های گرم مزاج را بیشتر در فصل زمستان و ادویه های سرد مزاج را در فصل تابستان مصرف کنید.
لازم به ذکر است که تمامی ادویه جات گارگوپ بعد از ثبت سفارش به صورت تازه در مرکز تولید گارگوپ تهیه می شود.